Novartis investeşte 13 milioane de euro în fabrica de producţie Sandoz de la Târgu Mureş

Autor: Razvan Muresan Postat la 30 octombrie 2014 986 afişări

Grupul farmaceutic Novartis, cel mai mare producător de medicamente la nivel mondial, va investi în România 13 milioane de euro în fabrica deţinută la Târgu Mureş, a declarat Elena Mitova, director general al Novartis România.

Novartis investeşte 13 milioane de euro în fabrica de producţie Sandoz de la Târgu Mureş

Novartis a anunţat o investitie pentru anii 2014-2015 de 13 milioane de euro, care s-a adăugat investiţiei totale de peste 40 milioane de euro de pe piaţa locală până în prezent.

"Cat timp va mai continua compania sa investeasca in piata locala depinde cu siguranta de strategia autoritatilor pe termen mediu si lung. Novartis Grup are peste 600 de angajati. Totodata investitia Novartis in studii clinice in Romania se ridica la peste 25 milioane de dolari", a mai spus Elena Mitova.

Producătorul face parte din grupul elveţian Novartis,  cea  mai mare companie farmaceutică din lume, în portofoliul căreia a  ajuns indirect în urma mai multor tranzacţii internaţionale. Sandoz este una dintre cele trei divizii ale Novartis, celeleate două fiind Novartis Pharma (prezentă în nouă arii terapeutice în România) şi Alcon ( din domeniul oftalmologiei). Această structură a grupului este folosită peste tot în lume. Până acum Sandoz a investit 40 mil. euro la Târgu-Mureş, fără a lua în calcul noul proiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitie,
fabrica,
mures,
targu mures,
productie,
romania
/actualitate/novartis-investeste-13-milioane-de-euro-in-fabrica-de-productie-sandoz-de-la-targu-mures-13479067
13479067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.