Noua Zeelandă înregistrează peste un milion de cazuri de COVID, după ce a petrecut o mare parte din pandemie aproape fără virus.

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 mai 2022 468 afişări

Noua Zeelandă înregistrează peste un milion de cazuri de COVID, după ce a petrecut o mare parte din pandemie aproape fără virus.

Ţara fusese lăudată pentru strategia sa privind COVID în prima perioadă a pandemiei, când a luat măsuri stricte şi a închis graniţele pentru a ţine COVID la distanţă.

Cu toate acestea, apariţia variantei Omicron, extrem de contagioasă, a dus, la începutul acestui an, la o creştere semnificativă a numărului de cazuri.

Peste 986.000 de cazuri au fost înregistrate în Noua Zeelandă în acest an, ridicând numărul total la peste un milion.

Cel puţin 20% din populaţie a fost acum infectată cu COVID, deşi specialiştii cred că numărul real este mult mai mare, potrivit Sky News.

Cu toate acestea, măsurile dure luate la începutul pandemiei au avut un beneficiu uriaş: ratele de deces au fost mult mai mici decât în alte ţări.

Numărul total de decese cauzate de COVID înregistrate în Noua Zeelandă se ridică la 876.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
noua zeelandă,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.