Nouă membri ai conducerii ziarului Cumhuriyet şi jurnalişti, arestaţi preventiv în Turcia

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 noiembrie 2016 45 afişări

Autorităţile turce au ordonat, sâmbătă, plasarea în arest preventiv a unor membri ai conducerii executive şi a unor jurnalişti ai publicaţiei de opoziţie Cumhuriyet, informează postul NTV, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Este vorba de nouă membri ai conducerii executive şi jurnalişti ai cotidianului de opoziţie Cumhuriyet reţinuţi luni pentru presupusa implicare în tentativa de lovitură de stat militară din 16 august.

Editorul-şef al Cumhuriyet, Murat Sabuncu, fostul editor-şef Can Dundar şi alţi angajaţi Cumhuriyet, inclusiv editorialiştii Aydin Engin şi Guray Oz, au fost reţinuţi luni.

Cumhuriyet este cel mai vechi cotidian secular din Turcia.

După tentativa de lovitură de stat eşuată din 16 august, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie dură de epurare a cadrelor, arestând sau destituind zeci de mii de oficiali militari, profesori universitari, magistraţi şi jurnalişti acuzaţi că îl susţin pe clericul musulman disident Fehtullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
CUMHURIYET,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.