Nou record de consum de electricitate, pe fondul caniculei

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 iulie 2021 82 afişări

Nou record de consum de electricitate, pe fondul caniculei

În contextul temperaturilor caniculare din cea mai mare parte a ţării, miercuri, 28 iulie, au fost depuse valorile consumului record de electricitate în sezonul de vară înregistrat în date de 15 iulie, 8.865 MW în interval orar 13:00 - 14:00, şi un consum mediu al zilei de 7503 MW.

Consumul mediu al zilei este 29 MW mai mare decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record, anunţă Transelectrica.

Şi la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, consumul de electricitate a înregistrat ieri valori maxime istorice pentru sezonul verii, respectiv un consum instantaneu de 1470 MW, la ora 15:00.

Precedentul record de consum din zona Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pe timpul verii, a fost înregistrat în date de 30 iunie 2021, când trebuie instantanee maximă a fost de 1349 MW.

Consumul mediu de energie electrică realizat la nivel naţional a fost acoperit din producţia internă (6787 MW) şi din import (716 MW). În această perioadă, cu foarte multe lucrări de menţinere, atât interne, cât şi externe, Transelectrica asigură o capacitate transfrontalieră semnificativă cu ţară cu care funcţionează interconectat - Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Ucraina - de 2.100 MW exportul din România şi de 2.250 MW la import în România.

Având în vedere prognoză meteorologică de caniculă, Dispecerul Energetic Naţional estimează valori similare ale consumului de energie electrică şi pentru zilele lucrătoare care urmează.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electrictate,
consum,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.