Nou protest la Pungeşti: Chevron suspendă activităţile. Protestatarii, controlaţi corporal şi evacuaţi

Postat la 07 decembrie 2013 47 afişări

Circa 400 de persoane au protestat, sâmbătă, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Nou protest la Pungeşti: Chevron suspendă activităţile. Protestatarii, controlaţi corporal şi evacuaţi

Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi deţinut de Chevron, fără ca forţele de ordine să poată interveni şi opri acţiunile lor. Ulterior, în zonă au sosit mai mulţi jandarmi, iar protestaterii au fost controlaţi corporal şi evacuaţi. Au fost aplicate 7 amenzi între 500 şi 5.000 de lei pentru participare la o adunare publică nedeclarată şi deschise 15 dosare pentru ultraj şi port de armă albă.

Jandarmii au evacuat, sâmbătă după-amiază, zona unde sunt montate corturile şi barăcile improvizate, la Pungeşti, protestatarii fiind scoşi şi îndemnaţi să părăsească perimetrul respectiv, dincolo de barajul creat de Jandarmerie de-a latul şoselei, la ieşirea din localitatea Siliştea.

Toţi protestatarii care rămăseseră în zona unde au avut loc manifestaţiile sâmbătă la prânz au fost evacuaţi de către jandarmi, după ce participanţii la protest fuseseră anunţaţi că li se vor face percheziţii corporale pe motiv că ar fi folosit obiecte pirotehnice pe timpul protestelor.

Compania Chevron a anunţat oficial suspendarea activităţilor pe terenul deţinut la Siliştea-Pungeşti, din judeţul Vaslui, în urma manifestaţiilor de protest din zonă. "Chevron confirmă astăzi suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activităţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însăcredem că acesta trebuie exercitat în limitele legii", se arată în comunicatul de presă al companiei Chevron.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nou-protest-la-pungesti-chevron-suspenda-activitatile-protestatarii-controlati-corporal-si-evacuati-11747590
11747590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.