Nokia vinde linia Vertu

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 iunie 2012 66 afişări

Nokia a anunţat o serie de măsuri severe, printre care vânzarea liniei de telefoane de lux Vertu şi concedierea a 10.000 de angajaţi, în încercarea de a-şi redresa situaţia financiară tot mai dificilă. Compania a înregistrat pierderi de 1,2 miliarde dolari în ultimul trimestru al anului trecut şi de 1,7 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2012.

Linia de telefoane de lux Vertu va fi preluată de fondul de investiţii EQT, iar compania finlandeză va păstra numai 10% din acţiuni. Nokia a cumpărat şi o companie de software suedeză, Scalado AB, în încercarea de a-şi consolida portofoliul de servicii Windows Phone.

Renunţarea la cele 10.000 de locuri de muncă înseamnă închiderea altor unităţi de producţie din Finlanda, Germania şi Canada, precum şi plecarea mai multor directori. Numărul posturilor care vor fi desfiinţate reprezintă aproape o cincime din total. Concedierile se adaugă desfiinţării a aproape 14.000 de locuri de muncă anul trecut.

Directorul genral al Nokia Stephen Elop, care a preluat postul în 2010, reorganizează grupul după ce a pierdut cotă de piaţă în ultimii ani în faţa Apple şi Samsung.Parte a programului de restructurare, compania a anunţat în septembrie anul trecut închiderea fabricii din România şi concedierea a 2.200 de angajaţi. Grupul finlandez începuse producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Telefoanele Vertu sunt produse în Marea Britanie, în fabricile din Church Crookham. Cel mai scump model produs este Signature Cobra, de peste 300.000 de dolari, cel mai scump model de serie este Signature Diamond, de circa 83.000 de dolari. Preţurile încep cu circa 5000 de dolari pentru modelul Constellation. Telefoanele sunt asamblate de mână, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate - oţel, ceramică, firbă de carbon, piele de calitate, ecrane de safir, aur de 18 carate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokia,
Vertu,
concediere
/actualitate/nokia-vinde-linia-vertu-9749775
9749775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.