Noi reguli privind vama pentru companiile româneşti, de la 1 noiembrie

Postat la 19 septembrie 2013 36 afişări

Companiile româneşti cu activităţi de comerţ internaţional trebuie să respecte, de la 1 noiembrie, reguli noi prevăzute în legislaţia vamală comunitară, deşi termenul limită pentru aplicarea integrală a Codului Vamal al UE va fi probabil extins pentru sfârşitul anului 2019, potrivit KPMG.

Noi reguli privind vama pentru companiile româneşti, de la 1 noiembrie

 "România va aplica direct legislaţia vamală comunitară, astfel încât companiile româneşti implicate în comerţul internaţional vor trebui să se pregătească din timp pentru a se conforma noilor prevederi. (...) Prima etapă în modernizarea legislaţiei vamale, care includea şi anumiţi paşi în direcţia unei uniformizări a administrării acesteia şi a creării unei administraţii vamale unice europene, a fost încheiată în 2008, când a a intrat în vigoare Regulamentul CE 450/2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar (Codul Vamal Modernizat), însă prevederile acestuia s-au aplicat gradual şi, până la acest moment, doar parţial", se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă şi audit.

A doua etapă va începe la 1 noiembrie, când cel mai probabil proiectul de reformare a Codului Vamal al Uniunii Europene, aprobat de Parlamentul European, va intra în vigoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-reguli-privind-vama-pentru-companiile-romanesti-de-la-1-noiembrie-11357448
11357448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.