Nicuşor Dan: Zeci de şoferi STB au învăţat cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 noiembrie 2023 29 afişări

31 de şoferi STB au învăţat cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă, afirmă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El anunţă că toţi cei 3000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor.

Nicuşor Dan: Zeci de şoferi STB au învăţat cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă

„31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. În perioada următoare, toţi cei 3000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

El menţionează că, săptămânal, la 112 se primeşte minim 1 apel de intervenţie pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din Bucureşti, iar cel puţin o dată pe săptămână este necesară intervenţia unui echipaj medical.

„Viteza de reacţie şi primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieţi. Cursurile de prim ajutor pentru angajaţii STB sunt oferite de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii, în colaborare cu Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti – ASSB”, încheie Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan,
stb,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.