Nicolae Ciucă, despre confirmarea privind Schengen: cel mai important obiectiv după integrarea în UE

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 decembrie 2023 28 afişări

Nicolae Ciucă, despre confirmarea privind Schengen: cel mai important obiectiv după integrarea în UE

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat confirmarea oficială privind acceptarea României în Spaţiul Schengen. Este cel mai important obiectiv după integrarea în UE şi în NATO, a spus fostul premier.

„Admiterea României în Spaţiul Schengen este o promisiune îndeplinită. Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de ţară după integrarea în Uniunea Europeană şi în NATO, PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de ţară. Toţi miniştrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiţiei şi ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate”, a declarat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai spus că anul viitor se va negocia intrarea în Spaţiul Schengen cu graniţele terestre.

„Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime este o etapă foarte importantă şi vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre. De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere şi vom aplica, la fel ca şi în prezent, Regulamentul Dublin”, a transmis Ciucă pe Facebook.

Austria a confirmat sâmbătă acordul privind Schengen cu România şi Bulgaria, care le va permite călătorilor români şi bulgari să fie scutiţi de controlul de frontieră pentru călătoriile pe cale aeriană şi maritimă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.