Ne trebuie un esec

Postat la 11 septembrie 2007 7 afişări

Constrans de propriile declaratii belicoase sa mearga inainte cu promovarea motiunii de cenzura la adresa Guvernului, Mircea Geoana a fost nevoit sa-si asume saptamana trecuta si opozitia manifesta a unor lideri de imagine ai partidului, condusi de senatorul Ion Iliescu.

Constrans de propriile declaratii belicoase sa mearga inainte cu promovarea motiunii de cenzura la adresa Guvernului, Mircea Geoana a fost nevoit sa-si asume saptamana trecuta si opozitia manifesta a unor lideri de imagine ai partidului, condusi de senatorul Ion Iliescu. Sursele din partid au relatat despre o sedinta in care s-a dezbatut furtunos asupra depunerii motiunii, cu multe pareri impotriva si destul de putine argumente contra.

 

Iliescu a mers pana la a cere renuntarea la demers, acuzand lipsa de solutii a actualei conduceri in ce priveste perioada de dupa eventuala adoptare. Destul de greu, s-a spus, in conditiile in care semnaturile pentru motiune deja s-au strans in proportie de 70-80%, chiar daca documentul nu este oficial redactat. Un alt paradox care s-a desprins din comentariile oficialilor PSD este ca, desi succesul motiunii pare asigurat - contand pe voturile parlamentarilor din PD si PLD, deja anuntate -, efectul acestui succes va fi mai daunator pentru partid decat renuntarea la depunerea ei. Daramarea unui guvern care are sustinere de 20% nu este o "treaba chiar atat de complicata", a punctat Iliescu, dar trebuie vazut "ce sanse sunt sa se obtina ceva mai bun".

 

Pentru a demonstra lipsa de variante a partidului, unii lideri cu influenta au venit cu solutii fanteziste, pe termen lung, care sa elimine si stresul de la viitoarele alegeri parlamentare. Ideea, venita de la un personaj cu greutatea lui Viorel Hrebenciuc, de a incheia un parteneriat la guvernare pe sase ani cu PNL, care sa cuprinda perioada de pana la urmatoarele alegeri parlamentare, a fost respinsa atat de liderul Mircea Geoana, cat si de liderii liberali, constienti de costurile de imagine pe care le implica o asociere fatisa cu fostii adversari din 2004.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/ne-trebuie-un-esec-2513249
2513249
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.