NBC l-a concediat pe Donald Trump, după insultele magnatului american la adresa mexicanilor

Autor: Florin Badescu Postat la 30 iunie 2015 62 afişări

Postul de televiziune NBC a renunţat la relaţiile de afaceri cu Donald Trump, un magnat din domeniul imobiliar şi candidat la nominalizarea din partea Partidului Republican în cursa prezidenţială, din cauza declaraţiilor în care acesta a spus că mexicanii sunt "violatori" şi "traficanţi de droguri".

Informaţia a fost confirmată de postul de televiziune american, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, informează businessinsider.com. "Din cauza recentelor declaraţii insultătoare făcute de Donald Trump la adresa imigranţilor, NBCUniversal a decis să încheie colaborarea cu domnul Trump", precizează acel comunicat.

NBC spune că nu va mai transmite concursurile de frumuseţe Miss USA şi Miss Universe, care fac parte dintr-un joint venture între NBC şi Donald Trump, şi a anunţat, de asemenea, că miliardarul american nu va mai prezenta emisiunea "The Apprentice".

Decizia postului american a fost luată după o declaraţie recentă făcută de Donald Trump în discursul prin care şi-a anunţat candidatura în cursa prezidenţială, în care a spus că imigranţii mexicani sunt violatori şi traficanţi de droguri.

"Atunci când Mexicul îşi trimite oamenii la noi, ei nu îi trimit pe cei mai buni, nu îi trimit pe oamenii ca voi", a declarat Donald Trump. "Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme şi aceştia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, însă presupun că unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu grănicerii şi ei mi-au spus ce fel de oameni primim în ţara noastră", a adăugat magnatul american.

Donald Trump a reacţionat foarte repede după decizia anunţată luni de NBC şi, în timpul unei întruniri la care participa, la Chicago, a spus că el este acela care a pus capăt relaţiei profesionale cu postul de televiziune american.

"Ei nu au vrut ca eu să candidez la preşedinţie, pentru că voiau să prezint emisiunea «The Celebrity Apprentice»", a declarat Donald Trump în faţa reporterilor prezenţi la eveniment.

"Nu au fost încântaţi de alegerea mea. În ceea ce priveşte încheierea relaţiei profesionale, trebuie să fac acest lucru, pentru că părerea mea despre migraţie este foarte diferită de aceea a directorilor de la NBC", a adăugat el.

De asemenea, într-un comunicat emis de biroul său de presă, Donald Trump a spus că NBC este un post "slab" şi a pus sub semnul întrebării sprijinul pe care postul american îl oferă unuia dintre prezentatorii săi vedetă, Brian Williams.

"Dacă NBC este atât de slab şi de naiv încât nu înţelege gravitatea problemei imigraţiei din Statele Unite, în plus faţă de acordurile comerciale ruşinoase şi nedrepte pe care le-am încheiat cu Mexicul, atunci natura deciziei lor de a pune capăt concursurilor Miss Universe şi Miss USA, care violează contractul cu mine, va fi determinată la tribunal", a spus Donald Trump. "Mai mult, ei îl sprijină pe mincinosul de Brian Williams, dar nu îi sprijină pe oamenii care le spun cum este situaţia în realitate, oricât de neplăcută ar fi ea", a mai spus acesta.

NBC nu este singurul post TV care a întrerupt colaborarea cu Donald Trump.

Săptămâna trecută, postul Univisioon a spus că declaraţiile lui Trump sunt "insultătoare" şi a anunţat că nu va mai difuza concursul de frumuseţe Miss USA.

După anunţul făcut de Univision, Donald Trump a criticat în termeni duri postul de televiziune. Mogulul american a interzis accesul managerilor acestui post TV pe terenul său de golf din Miami şi a spus că va da în judecată postul Univision pentru violarea contractului. El a declarat de asemenea, în public, că a refuzat să primească scuze oficiale de Alberto Ciurana, director executiv la Univision.

"Alberto Ciurana mi-a transmis scuze, aseară, târziu. Nu i-am acceptat scuzele. Cer demisia lui", a spus Donald Trump.

Unul dintre rivalii lui Donald Trump la nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale din 2016 a părut amuzat de această situaţie.

Atunci când Jason Horowitz, reporter la The New York Times, l-a informat pe Jeb Bush despre decizia luată de NBC, fostul guvernator republican al statului Florida a început să râdă şi a glumit pe seama averii lui Donald Trump: "Chiar aşa? A fost concediat dintr-o emisiune? Nu-i nimic, el spune că are o avere de 9 miliarde de dolari, aşa că va putea să supravieţuiască".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NBC,
DONALD TRUMP,
/actualitate/nbc-l-a-concediat-pe-donald-trump-dupa-insultele-magnatului-american-la-adresa-mexicanilor-14521181
14521181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.