NATO ar putea reevalua strategia armelor nucleare, pe fondul tensiunilor cu Rusia - surse

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 iunie 2015 328 afişări

Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte reevaluarea strategiei privind armele nucleare ca reacţie la acţiunile Rusiei în Ucraina şi la consolidarea capacităţilor nucleare ruse, afirmă surse din cadrul NATO citate de site-ul ziarului The Guardian.

NATO ar putea reevalua strategia armelor nucleare, pe fondul tensiunilor cu Rusia - surse

O actualizare a doctrinei nucleare NATO ar putea lua forma unor măsuri simetrice de retorsiune faţă de Rusia, o situaţie care ar conduce la escaladarea tensiunilor existente deja pe fondul crizei din Ucraina.

Oficiali NATO au exprimat preocupare în legătură cu anunţul preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind achiziţionarea a 40 de rachete nucleare suplimentare, referitor la retorica Rusiei despre armamentul nuclear şi la măsura în care acest tip de armament este folosit în exerciţiile militare.

"Există preocupări reale privind modul în care Rusia foloseşte referiri la arme nucleare în disputele publice", a declarat un diplomat NATO.

Subiectul strategiei nucleare a NATO este abordat cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării, aflată în curs la Bruxelles. Statele Unite vor introduce subiectul pe agenda grupului ministerial NATO pentru strategii nucleare.

Potrivit surselor citate, printre modalităţile luate în considerare figurează o mai mare implicare a armelor atomice în exerciţiile militare NATO. De asemenea, vor fi analizate moduri de interpretare a avertismentelor cu caracter nuclear făcute de Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
NUCLEAR,
RUSIA
/actualitate/nato-ar-putea-reevalua-strategia-armelor-nucleare-pe-fondul-tensiunilor-cu-rusia-surse-14503518
14503518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.