Naspers a plătit 83 mil. $ pe 70% din eMag . Multiplul de evaluare a fost de 100 de ori profitul

Postat la 28 noiembrie 2012 30 afişări

Gigantul sud-african Naspers a plătit în octombrie circa 80 mil. dolari pentru a prelua pachetul majoritar de 70% din acţiunile magazinului online eMag, cifră care rezultă din rapoartele financiare ale companiei făcute publice recent şi din informaţiile disponibile în presa internaţională.

Din rapoartele grupului sud-african reiese că Naspers a plătit în total 120 mil. dolari pentru controlul eMag şi pentru o participaţie minoritară în platforma de comerţ online din Estul Mijlociu Souq.com. Potrivit publicaţiei Tfour.me din regiune, tranzacţia de preluare a acestuia din urmă s-ar fi ridicat la 40 mil. dolari, de unde rezultă că Naspers a plătit circa 80 mil. dolari pe 70% din acţiunile eMag.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Naspers,
eMag,
Gigant
/actualitate/naspers-a-platit-83-mil-s-pe-70-din-emag-multiplul-de-evaluare-a-fost-de-100-de-ori-profitul-10354629
10354629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.