Mutare surpriză la Dacia. Unul dintre cele mai vândute modele NU se va mai fabrica în România

Autor: Bogdan Alecu Postat la 13 octombrie 2020 156 afişări

Mutare surpriză la Dacia. Unul dintre cele mai vândute modele NU se va mai fabrica în România

Uzina Dacia de la Mioveni va rămâne doar cu modelele cu valoare adăugată mai mare, alături de Logan, care este cea mai bine vândută maşină din România.

Grupul Renault a decis ca cea de-a treia generaţie a noului Sandero să fie produsă exclusiv în Maroc, în timp ce Sandero Stepway să fie produs şi la Mioveni. Este pentru prima dată când francezii mută complet un model de la Mioveni către Tanger şi Somaca. În 2012 lansau în producţie în Maroc modelele Lodgy şi Dokker, pe lângă Logan sedan, iar ulterior Sandero şi Logan MCV au fost produse atât în Maroc cât şi la Mioveni.

Astfel, în România se vor produce modelele Duster, care reprezintă peste 70% din volum, Logan sedan, Logan MCV şi Sandero Stepway. Volumele de Sandero au scăzut constant în ultimii doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mioveni,
sandero

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.