Musk lansează Xmail împotriva Gmail? Indiciul pe reţelele de socializare: "Se apropie”

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 februarie 2024 64 afişări

Elon Musk a stârnit din nou curiozitatea lumii online cu o postare enigmatică pe Twitter. Răspunzând la un mesaj care menţiona o posibilă închidere a Gmail, Musk a anunţat simplu: "It's coming".

Musk lansează Xmail împotriva Gmail? Indiciul pe reţelele de socializare: "Se apropie”

Scurta declaraţie a declanşat speculaţii intense cu privire la lansarea unui nou serviciu de e-mail, Xmail, sub umbrela platformei X.

Elon Musk nu a făcut niciodată un secret din faptul că vrea să transforme X într-o "aplicaţie pentru orice". Modelul de la care s-ar inspira e WeChat-ul chinezesc, dar fără a-şi stabili limite.

Totul a pornit de la o glumă care a circulat în mediul online, potrivit căreia Google ar fi pe punctul de a închide popularul său serviciu de e-mail Gmail, lăsând astfel peste 1,8 miliarde de utilizatori la nivel global fără căsuţe de mesaje.

"Când o să facem XMail?", a scris un inginer informatician care lucrează la X. Câteva ore mai târziu, a venit răspunsul lui Musk: "It's coming".

Sunt două scenarii posibile:

Xmail exclusiv pentru X: Serviciul ar fi accesibil doar abonaţilor platformei X, integrându-se în sistemul existent.

Aplicaţie separată: Xmail ar fi lansat ca o aplicaţie independentă, disponibilă pe smartphone-uri, tablete şi computere, cu acces şi prin browser.

Se pare că prioritatea actuală a echipei X este implementarea unui sistem de tranzacţii similar cu PayPal sau WeChat, permiţând schimbul de bani şi plăţile online. Încă din octombrie anul trecut, după cum a dezvăluit The Verge, Musk le-a declarat angajaţilor: "Nu veţi mai avea nevoie de un cont bancar", aşteptându-se să facă operaţională această funcţie inovatoare încă "până la sfârşitul anului 2024".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
xmail,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.