Mureş: Aproape 600.000 de euro, pentru o campanie de promovare a colectării selective a deşeurilor

Autor: Szasz Jutka, Ela Giurgea Postat la 27 mai 2013 117 afişări

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Mureş au anunţat, luni, lansarea unei campanii de promovare a colectării selective a deşeurilor din judeţ, a cărei valoare se ridică la aproape 600.000 de euro, din finanţare UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Responsabilul cu proiectul de management integrat al deşeurilor din Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, Radu Spinei, a declarat că sistemul nou de colectare a deşeurilor care urmează să fie implementat şi care presupune colectarea selectivă a deşeurilor de la populaţie necesită o schimbare de mentalitate.

CJ Mureş a lansat o companie de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, aceasta fiind "cea mai complexă campanie de informare publică de care a beneficiat până acum un proiect cu finanţare europeană din România", a arătat el.

"Amplul demers lansat de Consiliul Judeţean Mureş îşi propune în primul rând educarea cetăţenilor în sensul aplicării corecte a principiilor colectării selective în vederea reciclării deşeurilor, lansând totodată un semnal de alarmă cu privire la necesitatea colectării deşeurilor în mod selectiv, cât şi efectele dăunătoare generate de lipsa acestei practici", a declarat Spinei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEŞEURI,
CAMPANIE,
UE
/actualitate/mures-aproape-600-000-de-euro-pentru-o-campanie-de-promovare-a-colectarii-selective-a-deseurilor-10904796
10904796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.