Motivul ridicol pentru care o companie aeriană îşi cântăreşte pasagerii înainte de a se urca in avion

Autor: Ioana Matei Postat la 11 octombrie 2016 458 afişări

Motivul ridicol pentru care o companie aeriană îşi cântăreşte pasagerii înainte de a se urca in avion

Operatorul aerian Hawaiian Airlines a intrat în atenţia presei internaţionale după ce a luat decizia să îi cântărească pe pasagerii supraponderali înainte de a le aloca locurile în avion. Astfel, persoanele care zboară spre şi dinspre Pago Pago, capitala Samoa Americane, nu mai pot să îşi aleagă locurile online, iar pasagerii mai grei trebuie să fie cântăriţi. Reprezentanţii companiei au luat această decizie în urma nevoii de distribuire a greutăţii în aeronavă în conformitate cu regulile din ghidul producătorului acesteia.

Noua politică a fost implementată ca urmare a creşterii greutăţii medii a pasagerilor. Omul de afaceri David Halecek, originar din Samoa americană, spune că aceasta este o măsură discriminatorie. ”Dacă aceasta este o politică care are legătură cu siguranţa pasagerilor, de ce nu a fost implementată în urmă cu mai mulţi ani, pasagerii au zburat în condiţii de nesiguranţă până acum?”

Oamenii din Samoa Americană au cea mai mare rată a obezităţii din lume, 74,6% dintre adulţi fiind clasificaţi drept obezi. ”Studiul pe care l-am derulat a demonstrat că greutatea cabinelor era mai grea decât proiecţiile noastre iniţiale...decizia de a aloca locurile în aeroport a fost luată deoarece reprezintă cea mai eficientă metodă de a realiza distribuţia greutăţii. (...)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hawaiian Airlines într-un articol publicat de earthables.com.

Hawaiian Airlines nu este primul operator aerian care alege să procedeze astfel: Samoa Air a ţinut titlurile ziarelor în 2013, după ce a început să taxeze persoanele în funcţie de greutatea lor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.