Moscova: Sancţiunile occidentale nu vor afecta vânzările de armament

Autor: Iuliana Enache Postat la 13 august 2014 59 afişări

Sancţiunile Uniunii Europene şi Statelor Unite împotriva Rusiei nu vor afecta vânzarea de arme ruseşti, a afirmat miercuri Rosoboroneksport, compania publică rusă care se ocupă de exportul de armament.

"Pieţele noastre pentru (vânzarea) armelor nu s-au schimbat (...). Cumpărarea de arme ruseşti nu va scădea", a declarat un purtător de cuvânt al Rosoboroneksport, citat de agenţia Interfax, în cadrul unei expoziţii tehnologice la Jukovski, în regiunea Moscova.

Rusia intenţionează, în plus, să îşi crească exporturile de armament terestru, a anunţat la rândul său directorul adjunct al Rosoboroneksport, Igor Sevastianov, fără a oferi precizări.

"Conflictele locale nu necesită întotdeauna aviaţie, submarine sau sisteme de apărare antiaeriană. Este nevoie de tancuri, mitraliere şi puşti automate", a subliniat el, citat de Interfax.

În 2014, Rosoboroneksport intenţionează să exporte arme şi echipamente militare în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, o sumă similară celei a anului trecut, a adăugat el.

Rusia, pe care Occidentul o acuză că este implicată în conflictul din Ucraina, este vizată de sancţiuni europene şi americane fără precedent, cele mai aspre fiind introduse la 1 august.

Sancţiunile adoptate de UE prevăd în special interzicerea importului şi exportului de arme ruseşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ARMAMENT,
SANCŢIUNI
/actualitate/moscova-sanctiunile-occidentale-nu-vor-afecta-vanzarile-de-armament-13085134
13085134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.