Momentul Hădăreni, acum şi la vecinii bulgari

Autor: Mihai Mitrica Postat la 02 octombrie 2011 82 afişări

Câteva sute de bulgari de extremă dreapta au demonstrat sâmbătă la Sofia contra a ceea ce au calificat drept criminalitatea ţigănească pe scară largă din Bulgaria, relatează Novinite.

Manifestaţia a fost organizată de Uniunea Naţională Bulgară, formaţiune politică de extremă dreapta, iar la ea au luat parte circa 1.500 de persoane. Ei s-au exprimat în favoarea unui protest paşnic, cu excluderea persoanelor în stare de ebrietate şi a lozincilor rasiste.

Conflictele cu substrat rasist din Bulgaria începute în urmă cu două săptămâni au continuat şi ameninţă să devină o problemă naţională. Doi etnici romi au fost răniţi în cadrul unor ciocniri între locuitori din oraşul Blagoevgrad şi un grup de capete rase, după ce participanţii la ceea ce fusese anunţat drept un marş paşnic au atacat doi romi care treceau prin apropierea lor.

Poliţia a arestat circa 300 de persoane în ultimele două săptămâni, ca urmare a violenţelor care au izbucnit în nouă oraşe bulgare - capitala Sofia şi Varna, Veliko Târnovo, Asenovgrad, Montana, Pleven, Plovdiv, Ruse şi Sliven - după accidentarea mortată a unui tânăr de 19 ani de către un bărbat de etnie romă. Autorul accidentului era un apropiat al unui interlop cunoscut din Katuniţa, pe nume Kiril Raşkov, poreclit "ţarul Kiro", care a fost ulterior arestat, fiind suspectat că ar fi comandat uciderea tânărului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/momentul-hadareni-acum-si-la-vecinii-bulgari-8829569
8829569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.