MODIFICĂRI la loteria bonurilor fiscale: Care sunt noile reguli ale loteriei

Autor: Alina Novaceanu Postat la 27 mai 2015 270 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 183 voturi "pentru", 91 "împotrivă" şi 10 "abţineri", modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind că la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii.

Deputaţii au introdus în ordonanţă amendamentele propuse de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, "pentru ca sumele câştigate de participanţii la loterie să fie mai consistente".

Reprezentanţii PNL au anunţat că nu susţin această ordonanţă, deputatul PNL Andreea Paul arătând că este vorba de o "păcăleală fiscală' şi că se foloseşte Codul Fiscal ca instrument de imagine.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a spus că prin aceste prevederi cumpărătorii sunt descurajaţi să mai ceară bonul fiscal, pentru că "sistemul este greoi, premiile sunt foarte mici".

Potrivit celor adoptate de deputaţi, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maxim 100 de premii.

Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă.

În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurare acesteia care nu vizează caracterul aleator al acesteia, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LOTERIE,
BONURI,
/actualitate/modificari-la-loteria-bonurilor-fiscale-care-sunt-noile-reguli-ale-loteriei-14346403
14346403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.