Modificări la Codul Rutier: Scade vârsta de obţinere a permisului. Care sunt condiţiile

Postat la 07 august 2020 555 afişări

Modificări la Codul Rutier: Scade vârsta de obţinere a permisului. Care sunt condiţiile

Ministerul de Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care ar putea fi scăzute vârstele de obţinere a permisiului de conducere pentru anumite categorii. Este vorba de permisele pentru şoferii de camioane şi de autobuze.

„Prin excepţie de la vârsta minimă prevăzută la alineatul (4) litera d), vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile C şi CE este de 18 ani, cu condiţia ca solicitantul să deţină un certificat de competenţă profesională pentru atestarea unei calificări iniţiale, acordat pe baza participării la un curs şi a promovării unui test.

„Vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D şi DE este de 21 de ani”

(6) Prin excepţiede la vârsta minimă prevăzută la alineatul (4) litera e), vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D şi DE este de 21 de ani, cu condiţia ca solicitantul să deţină un certificat de competenţă profesională pentru atestarea unei calificări iniţiale, acordat pe baza participării la un curs şi a promovării unui test.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conditii,
modificari,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.