Modalitatea prin care poti iesi mai repede la pensie

Postat la 07 martie 2017 3827 afişări

Potrivit legii, persoanele care au realizat stagiile complete de cotizare, precum şi cele care le-au depăşit cu până la zece ani pot solicita pensionarea anticipată parţial.

Modalitatea prin care poti iesi mai repede la pensie

Dacă nu mai ai chef să munceşti şi ai realizat stagiul complet de cotizare ai dreptul să ieşi mai devreme la pensie. Poţi profita de prevederile legale doar în cazul în care mai ai cinci ani până la pensionarea pentru limită de vârstă.

Reducerea vârstei este de maximum cinci ani.

Când se iese anticipat luna aceasta

Concret, dacă, în  luna martie, vârsta pensionare normală la femei este de 60 de ani, cea parţială nu poate fi mai mică de 55 de ani. Acelaşi calcul este valabil şi pentru bărbaţi.

În cazul acestora, pensionarea pentru limită de vârstă se face acum la 65 de ani, iar cea anticipată parţial la 60 de ani.

Stagiul complet de cotizare este în acest moment de 33 de ani şi 3 luni pentru femei şi de 35 de ani pentru bărbaţi.

Cititi mai multe pe www.jurnalmm.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
modalitate,
realizare,
lege,
solicitare,
caz,
limitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.