Mişu Dinvale a câştigat concursul pentru funcţia de director al Teatrului Mic din Bucureşti

Autor: Dorina Călin Postat la 07 octombrie 2014 93 afişări

Actorul Mişu (Mihai) Dinvale a câştigat concursul pentru funcţia de director al Teatrului Mic din Bucureşti, desfăşurat în luna septembrie, se arată pe site-ul Primăriei Capitalei.

În urma desfăşurării concursului de management la Teatrul Mic, organizat conform DPG nr. 703/ 2014 şi Anunţului public nr. 3258/ 19.08.2014, Mişu Dinvale a fost ales câştigător, cu nota 8,63.

Anterior, Teatrul Mic a fost condus de actorul Florin Călinescu, care însă a obţinut o notă mică la evaluarea managementului pentru anul 2013 la instituţiile publice de cultură de interes local ale municipiului Bucureşti, motiv pentru care Primăria Bucureşti a organizat un concurs de management pentru acest teatru.

Mişu (Mihai) Dinvale s-a născut pe 26 decembrie 1950, la Târgu-Mureş. Acesta a jucat atât în filme şi seriale TV, cât şi în spectacole de teatru. Printre filmele şi serialele TV în care a jucat se numără "Legături bolnăvicioase" (2006), "Iubire ca în filme" (2006), "Cu un pas înainte" (2007), "Cealaltă Irina" (2009) şi "Sunt o babă comunistă" (2013). În ceea ce priveşte rolurile sale din teatru, acesta a jucat, printre altele, în "Profesiunea doamnei Warren", de G.B. Shaw, "Băieţii de aur", de Neil Simon, "Dacă n-ai mai fi", de Florian Zeller, şi "Furtuna", de William Shakespeare.

În 1914, la Bucureşti s-a înfiinţat un nou teatru, care a purtat numele actriţei Maria Filotti. După cel de-Al Doilea Război Mondial, teatrul a devenit o instituţie de stat şi a purtat, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film "Constantin Nottara" şi Teatrul pentru tineret şi copii, după care a fost botezat în 1964 cu numele său actual şi a intrat în familia teatrelor mici din Europa. Consolidarea reputaţiei teatrului se datorează performanţelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la Teatrul Mic au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale şi româneşti, de la clasici până la moderni şi contemporani, de la marile tragedii pâna la comedii de mare succes, se arată pe site-ul insituţiei.

Teatrul Mic îşi face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au avut, ulterior, strălucite cariere internaţionale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă ani de zile. Tot aici s-au lansat şi o mulţime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MIŞU DINVALE,
TEATRUL MIC,
/actualitate/misu-dinvale-a-castigat-concursul-pentru-functia-de-director-al-teatrului-mic-din-bucuresti-13370319
13370319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.