Ministrul rus de Finanţe: PIB-ul Rusiei se va contracta cu 2,5% în 2015

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 21 mai 2015 21 afişări

Economia Rusiei se va contracta în acest an cu 2,5%, a declarat joi ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, aceasta fiind cea mai optimistă estimare oficială din acest an, relatează Sputnik.

"Ministerul rus de Finanţe estimează că PIB-ul va scădea cu 2,5% în acest an, iar cel mai mare declin va fi înregistrat în trimestrul al treilea, urmând ca situaţia să se îmbunătăţească spre sfârştul anului”, a afirmat Siluanov pe contul de Twitter al instituţiei.

Siluanov a mai spus că în acest an anticipează o rată a inflaţiei de până la 11%.

Ministrul Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaiev, a declarat la rândul său, în această săptămână, că inflaţia din acest an ar putea fi sub estimarea oficială de 11,9%.

Economia Rusiei a intrat în recesiune din cauza sancţiunilor occidentale legate de criza din Ucraina şi a scăderii puternice a preţurilor petrolului.

Guvernul de la Moscova a estimat iniţial că economia rusă se va contracta în acest an cu aproximativ 3%, dar declinul sub aşteptări, de 1,9%, înregistrat în primul trimestru a sporit speranţele că Rusia va evita o recesiune similară cu cea din 2009, când PIB-ul a scăzut cu 7,8%.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare anticipează că economia Rusiei va scădea în acest an cu 4,5%, iar anul viitor cu 1,8%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ECONOMIE,
/actualitate/ministrul-rus-de-finante-pib-ul-rusiei-se-va-contracta-cu-2-5-in-2015-14309892
14309892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.