Ministrul propus la Educaţie despre doctoratul lui Kovesi: Ar trebui reanalizat de universitate

Postat la 04 ianuarie 2017 92 afişări

Pavel Năstase, propunerea pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a declarat miercuri, după audierea din comisia parlamentară, că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi ar trebui reanalizată de universitate deoarece e greu ca un matematician să se pronunţe pe o lucrare din domeniul Dreptului.

Ministrul propus la Educaţie despre doctoratul lui Kovesi: Ar trebui reanalizat de universitate

"Cine analizează dacă o teză de doctorat este plagiat dacă nu sunt specialiştii în domeniul respectiv. Comisia CNATDCU este o comisie la nivel naţional unde sunt reprezentanţi din toate domeniile de studii. Este greu ca un expert din această comisie, cu tot respectul, care este matematician sau fizician să voteze pentru o teză din domeniul Dreptului. De aceea, eu cred că trebuie găsită o modalitate mixtă între o descentralizare, astfel încât universitatea care a dat diploma respectivă să o reanalizeze, iar la nivelul ministerului să fie, acest CNADTCU să facă un arbitraj, atunci când există o contestaţie, contestaţiile să fie rezolvate la nivelul ministerului. Aceasta este abordarea cea mai sănătoasă şi care împacă lucrurile", a spus Pavel Năstase, care a fost avizat pozitiv miercuri în comisia parlamntară pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Precizările au fost făcute după ce jurnaliştii l-au întrebat pe Pavel Năstase despre activitatea CNATDCU şi situaţia tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.