Ministrul liberian al Transporturilor s-a plasat voluntar în carantină, din cauza Ebola

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 octombrie 2014 36 afişări

Ministrul Transporturilor din Liberia, Angela Cassell-Bush, a anunţat joi că s-a plasat voluntar în carantină în urma decesului şoferului său, care a murit din cauza virusului Ebola.

"M-am plasat în carantină deoarece şoferul meu încă mă conducea când s-a îmbolnăvit. Deşi nu am avut contact direct cu el, am făcut-o din precauţie", a declarat ministrul într-un comunicat difuzat joi, la Monrovia.

"Voi rămâne la distanţă timp de 21 de zile, aşa cum recomandă regulile medicale pentru acest virus", a precizat Cassell-Bush, care a preluat portofoliul Transporturilor în august.

Pe de altă parte, preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunţat că Germania a promis să asigure conducerea unui centru de tratare a virusului Ebola în curs de construcţie la Paynesville, o suburbie situată la est de Monrovia.

Decizia a fost anunţată de coordonatorul german pentru Ebola, Walter Johannes Lindner, primit miercuri de Ellen Johnson Sirleaf, potrivit unui comunicat al Cabinetului preşedintei liberiene.

Liberia, ţara cea mai afectată, dispune de şase centre de tratare a Ebola din 28 prevăzute şi de 620 de paturi din 2.930 necesare, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBERIA,
SĂNĂTATE,
EBOLA
/actualitate/ministrul-liberian-al-transporturilor-s-a-plasat-voluntar-in-carantina-din-cauza-ebola-13404519
13404519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.