Ministrul Finanţelor: Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor. Nu vom creşte şi nu vom introduce taxe pentru a aduce bani la buget. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei

Autor: Cristina Bellu Postat la 30 noiembrie 2021 30 afişări

Ministrul Finanţelor: Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor. Nu vom creşte şi nu vom introduce taxe pentru a aduce bani la buget. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, anunţă că a demarat analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022, respectiv strategia fiscal bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare.

“Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor!Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare”, a postat marţi ministrul Fiananţelor pe contul personal din Facebook.    

Potrivit acestuia sunt multe întârzieri de recuperat, dar se caută soluţii.

“Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize! ”, mai spune Adrian Câciu.

În paralel, ministerul a început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale.

“Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare - vom ţine sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investiţiile, punem accent pe creşterea productivităţii şi pe susţinerea unui program naţional Cumpără româneşte!”, spune Adrian Câciu.

Ministerul urmează să iniţieze consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri si camerelor de comerţ din România, dialog necesar mai ales în perspectiva finanţărilor de care România va beneficia prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

“Alături de colegii de la Finanţe avem multe de făcut, dar suntem motivaţi, avem un plan bine pus la punct şi termene strânse”, încheie Adrian Câciu postarea pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.