Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, audiat la DNA în dosarul privind OUG 13

Postat la 21 februarie 2017 45 afişări

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, audiat la DNA în dosarul privind OUG 13

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul deschis de procurori referitor la OUG 13 privind modificarea Codurilor Penale.

"(Avizul -n.r.) a venit în contextul transformării introducerii în legislaţia română a unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului Europei. Nu era de competenţa mea decât această prevedere. Am dat avizul pentru că se traduceau în legislaţia română directivele Parlamentului European şi Consiliului Europei, 216, 342", a declarat Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă părea un act menit să favorizeze anumite persoane, ministrul de Externe a precizat că nu se poate pronunţa "pentru că actele juridice nu se referă la anumite persoane, se referă la categorii de infracţiuni".

Teodor Meleşcanu a mai menţionat că, din punctul său de vedere, a respectat legislaţia.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.