Miniştrii Finanţelor din UE au stabilit noi principii ale relaţiilor între ţările euro şi noneuro

Autor: Mihai Draghici Postat la 13 septembrie 2015 160 afişări

Aprofundarea procesului de integrare în zona euro nu trebuie să obstrucţioneze activităţile comerciale în spaţiul întregii Uniuni Europene, au stabilit miniştrii Finanţelor ai statelor care folosesc moneda unică, informează site-ul agenţiei Reuters.

Tema reuniunii desfăşurate sâmbătă în Luxemburg a fost direcţia de integrare a celor 19 ţări din zona euro în următorii zece ani. Reprezentanţii celor nouă ţări UE care nu folosesc moneda euro au exprimat propriile preocupări privind direcţia în care se îndreaptă zona monetară unică.

"Cheia este o obligaţie legislativă şi una politică prin care să ne asigurăm că este păstrată integritatea pieţei unice europene", a declarat ministrul Finanţelor din Luxemburg, Pierre Gramegna, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

"Discuţia este deschisă, pentru a afla dacă există efecte negative asupra ţărilor care nu fac parte din zona euro", a spus Gramegna.

Miniştrii Finanţelor au stabilit să fie mai deschişi faţă de hotărârile luate în zona euro şi privind impactul acestora asupra ţărilor din afara uniunii monetare.

"De asemenea, se va încerca evitarea consecinţelor negative asupra ţărilor care nu folosesc euro", a dat asigurări Gramegna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
ZONA EURO,
/actualitate/ministrii-finantelor-din-ue-au-stabilit-noi-principii-ale-relatiilor-intre-tarile-euro-si-noneuro-14710776
14710776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.