Ministerul Sănătăţii: Nu au fost aduse toate vaccinurile antigripale; ajung în patru tranşe

Autor: Roxana Din Postat la 20 octombrie 2019 22 afişări

Ministerul Sănătăţii: Nu au fost aduse toate vaccinurile antigripale; ajung în patru tranşe

Ministerul Sănătăţii a transmis, sâmbătă, că nu toate vaccinurile antrigripale au fost aduse, acestea urmând să ajungă în patru tranşe. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionează şi că a fost asigurată inclusiv posibilitatea suplimentarii numărului de doze.

„Vaccinurile gripale nu au fost aduse toate. Se aduc în patru tranşe. Medicii de familie au fost informaţi de către DSP-uri”, se arată într-o înformare de presă a Ministerului Sănătăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, în ultimii doi ani, numărul de vaccinuri achiziţionate a crescut constant.

„Anul acesta am luat 1.500.000 de doze. În anul 2016 s-au luat 600.000, în 2018 -1.300.000 de doze”, arată datele MS.

Sursa citată a precizat şi faptul că medicii spun că perioada optima de vaccinare este septembrie -noiembrie şi se imunizeaza „doar populaţia cu risc de îmbolnăvire, nu toată populaţia din listă”.

„Ministerul Sănătăţii a făcut acord cadru pentru patru ani şi am asigurat necesarul, inclusiv posibilitatea suplimentării numărului de doze - pe care am bugetat-o din economii. În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor sub trei ani, anul trecut a fost nevoie de 2.000 de doze care au şi fost asigurate. Anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai multe vaccinuri, pentru 9.200 de copii”, se mai menţionează în informarea Ministerului Sănătăţii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VACCIN,
ANTIGRIPAL,
TRANSE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.