Ministerul Fondurilor Europene scoate copiile legalizate şi cazierele din procedura de finanţare

Postat la 30 septembrie 2016 119 afişări

Ministerul Fondurilor Europene scoate copiile legalizate şi cazierele din procedura de finanţare

Solicitanţii de fonduri nerambursabile, dar şi aceia care depun proiecte pe fonduri naţionale nu mai sunt obligaţi - de la la 1 octombrie - să îşi probeze bonitatea cu documente legalizate şi caziere judiciar sau fiscal, conform MFE.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (MFE), a semnat recent un ordin de adoptare a ordonanţei ANAF prin care se elimină solicitarea de copii legalizate, cazierul judiciar este înlocuit de declaraţie pe proprie răspundere, iar cazierul fiscal rămâne în sarcina solicitat de către MFE direct de la ANAF.

"Referitor la copiile legalizate ale unor documente, funcţionarul însărcinat în acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformităţii cu originalul a copiilor depuse. În ceea ce priveşte cazierul judiciar, în cazul achiziţiilor publice, operatorul economic va da o declaraţie pe proprie răspundere, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) un extras al acestuia", precizează MFE.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.