KropApp, prima platformă care conectează fermierii şi comercianţii de cereale cu transportatorii

Postat la 30 septembrie 2016 311 afişări

KropApp este o soluţie informatică gândită pentru agricultura din România, fiind primul produs software care integrează cererea şi oferta de transport în domeniul agriculturii. KropApp le permite fermierilor, procesatorilor şi comercianţilor de cereale să descopere, în timp real, tarifele din piaţă.

Atât comenzile clienţilor cât şi ofertele de preţ ale transportatorilor sunt actualizate în timp real şi pot fi modificate în orice moment de către utilizatori. Soluţia informatică a fost concepută şi dezvoltată de Bogdan Popescu şi Alin Stanciu.

„KropApp oferă această platformă de licitaţii online în care, la cererilor de transport ale clienţilor (fermieri, procesatori sau traderi de cereale) le răspund în mod transparent ofertele transportatorilor, la cele mai mici preţuri pe care piaţa le poate oferi în acea perioadă. Sistemul pe care noi l-am gândit va genera o alocare eficientă a resurselor de transport din agricultură şi, corespunzător, va creşte atât profitul clientilor, cât şi al transportatorilor. Interfaţa este uşor de folosit, utilizatorii fiind în permanenţă în contact cu piaţa prin sistemul de notificări, atât în versiunea desktop cât şi în versiunile mobile“, a declarat Bogdan Popescu, cofondator al acestui proiect.  

KropApp poate fi descărcat din Play Store pentru Android şi din App Store pentru dispozitivele cu iOS. Utilizatorii sunt exclusiv persoane juridice, iar pentru crearea unui profil valid este nevoie de CIF al companiei, atât pentru clienţi, cât şi pentru transportatori.

După lansare, procesul de dezvoltare a KropApp va continua. Platforma va oferi conturi detaliate de prezentare pentru fiecare utilizator şi două module operaţionale. Unul dintre module va monitoriza execuţia comenzilor în timp real şi va furniza pieţei detalii despre trafic şi timpi de aşteptare în locaţiile importante ale comerţului cu cereale.

Al doilea modul va furniza servicii de back office pentru gestiunea logisticii proprii sau închiriate, eliberând organizaţiile de o importantă presiune operaţională, în special în timpul campaniilor agricole.

Mai mult, va fi introdusă şi opţiunea de review, care va ajută utilizatorii să se orienteze spre cei mai buni fermieri, dar şi transportatorii, în baza calificativelor acumulate de la ceilalţi parteneri cu care au colaborat.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.