Microsoft a eliminat pagini web folosite de hackerii iranieni pentru a lansa atacuri cibernetice

Postat la 28 martie 2019 31 afişări

Microsoft a anunţat joi că a eliminat 99 de pagini web folosite de hackerii iranieni pentru a fura informaţii sensibile şi a lansa alte atacuri cibernetice, relatează Associated Press.

Microsoft a eliminat pagini web folosite de hackerii iranieni pentru a lansa atacuri cibernetice

Compania a transmis că grupul, care a fost urmărit din 2013, a încercat să spioneze activişti, jurnalişti, dizidenţi politici, lucrători din industria de apărare din Orientul Mijlociu, inclusiv pe cei care "au protestat împotriva regimurilor represive" din regiune.

Hackerii au făcut acest lucru prin inducerea în eroare a oamenilor din acele organizaţii pentru a accesa link-uri rău intenţionate, care semănau cu branduri cunoscute, inclusiv Microsoft şi produsele sale LinkedIn, Outlook şi Windows, se arată în plângerea penală depusă de reprezentanţii Microsoft.

Anunţul de miercuri a legat hackerii în ţara Iranului, dar nu în mod specific guvernului său. Un purtător de cuvânt al misiunii Iranului la Naţiunile Unite nu a răspuns miercuri la un e-mail şi un apel telefonic care solicită comentarii. Iranul a negat implicarea în alte eforturi de hacking identificate de Microsoft.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
hackeri,
atacuri,
eliminare,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.