Microbuzele groazei din Hong Kong: nu respectă regulile şi au de 20 de ori mai multe accidente decât maşinile particulare

Postat la 19 iulie 2016 389 afişări

Microbuzele groazei din Hong Kong: nu respectă regulile şi au de 20 de ori mai multe accidente decât maşinile particulare

Despre Hong Kong se spune că ar avea unul dintre cele mai performante sisteme de transport în comun: cea mai mare flotă de autobuze supraetajate, 18.000 de taxiuri şi un metrou eficient, curat, numit MTR. Şi cu toate acestea, mii de oameni preferă zilnic să călătorească cu unul din cele 1.138 de microbuze roşii Toyota Coaster; ele sunt cunoscute nu doar pentru viteză, ci şi pentru şoferii excentrici, cursele neregulate şi tendinţa de a se lovi de alte vehicule.

Potrivit Departamentului de Transport din Hong Kong, în ultimii zece ani microbuzele roşii au fost implicate în peste 12.000 de accidente, mai exact o rată de 256 de accidente la 1.000 de vehicule; o rată de 20 de ori mai mare decât în cazul automobilelor private. "Luasem autobuzul de la Causeway Bay către Shau Kei Wan, iar şoferul îşi citea ziarul în timp ce conducea", îşi aminteşte designer-ul Danny Fang. "Mi s-a părut amuzant că eu am fost primul care i-a atras atenţia."

Microbuzele roşii din Hong Kong sunt foarte ieftine - iar asta face ca cei mai mulţi pasageri, în special în timpul nopţii, să fie tineri sau studenţi care au petrecut prin baruri până dimineaţa. Ei trebuie să se comporte însă exemplar: deasupra geamurilor sunt afişate anunţuri de genul "30$ amendă dacă vărsaţi pe scaune".

Există o anumită cultură a celor care circulă cu microbuzele roşii - pasagerii anunţă că vor să coboare la staţii folosind denumiri populare precum "groapa de gunoi" sau "depoul".

Guvernul nu vede cu ochi buni aceste microbuze şi a început încă din anii '80 să introducă aşa-numitele microbuze verzi. Acestea au rute regulate, respectă anumite ore şi nu depăşesc niciodată viteza legală. Dar microbuzele roşii, operate de companii private, par să rămână în continuare preferatele pasagerilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/microbuzele-groazei-din-hong-kong-nu-respecta-regulile-si-au-de-20-de-ori-mai-multe-accidente-decat-masinile-particulare-15531652
15531652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.