Metrorex: Şoseaua de la Academia Militară, umflată din cauza terenului unde se lucrează la metrou

Autor: Aurelia Alexa Postat la 21 mai 2015 79 afişări

Umflarea şoselei în zona Academiei Militare, cu 10-12 centimetri, pe o lungime de şase metri, s-a produs din cauza terenului, care a dus la scăderea presiunii de excavare a echipamentului "Sfânta Filofteia", cu care este săpat tunelul de metrou, spun reprezentanţii Metrorex.

Circulaţia în zona Academiei Militare din Bucureşti a fost blocată, joi dimineaţă, după ce şoseaua s-a umflat şi a crăpat, iar prin găurile create a început să ţâşnească nisip şi apă.

Metrorex arată, într-un comunicat de presă, că umflarea carosabilului, în zona intersecţiei străzilor Doctor Dumitru Bagdasar şi Gheorghe Marinescu, s-a produs din cauza unor elemente necunoscute privind terenul, cum ar fi umpluturi necompactate sau eventuale puţuri vechi, situaţie care a dus la scăderea presiunii de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri "Sfânta Filofteia", care asigură execuţia tunelului de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2.

"Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitică) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ şase metri. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 metri", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că tunelul, echipamentul de săpat şi terenul sunt stabile în acest moment, iar lucrările de săpături se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, o echipă mixtă, formată din specialişti ai constructorului Astaldi şi Metrorex, analizează situaţia creată.

"În cursul zilei de astăzi, zona respectivă va fi decopertată, stabilizată, iar suprafaţa carosabilă va fi refăcută pentru restabilirea circulaţiei auto în condiţii normale", se mai arată în comunicatul companiei.

Potrivit Brigăzii Poliţiei Rutiere, traficul este blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind deviat pe rutele ocolitoare Splaiul Independenţei - Pod Cotroceni - Şoseaua Cotroceni, Splaiul Independenţei - Pod Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea şi Ştirbei Vodă - Pod Eroilor - Bulevardul Eroilor - Bulevardul Eroilor Sanitari - Strada Gheorghe Marinescu - Şoseaua Cotroceni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
METROREX,
ŞOSEA,
INCIDENT
/actualitate/metrorex-soseaua-de-la-academia-militara-umflata-din-cauza-terenului-unde-se-lucreaza-la-metrou-14310424
14310424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.