METEO. Prognoza vremii pentru toată ţara până la finele săptămânii viitoare

Postat la 02 noiembrie 2014 78 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la data de 9 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Prognoza vremii pentru toată ţara până la finele săptămânii viitoare

BANAT

Vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel că maximele diurne vor ajunge la 14-15 grade, în medie, reprezentând valori uşor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Semnificativ va fi saltul în privinţa regimului termic nocturn, minimele ajungând la valori peste cele climatologic specifice perioadei, cu minime, în medie, de 6-8 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

CRIŞANA

După data de 3 noiembrie se estimează o creştere de temperatură, astfel că maximele pot fi uşor mai ridicate decât mediile climatologic specifice perioadei, ajungând la o medie de 13-15 grade. Această tendinţă o va avea şi regimul temperaturilor nocturne, în creştere treptată, chiar semnificativă la mijlocul săptămânii, când vor fi în medie 5-7 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 5 noiembrie.

TRANSILVANIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de o încălzire uşoară şi treptată a vremii, de la o medie a maximelor de 9 la 12 grade până la valori medii ale maximelor de 11-13 grade şi ale minimelor de 0-3 grade, ceva mai scăzute în partea de est a regiunii. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

MARAMUREŞ

Regimul termic diurn va fi caracterizat de medii ale maximelor de 10-12 grade, în uşoară creştere pe parcursul săptămânii. După data de 3 noiembrie până la sfârşitul intervalului, regimul termic al minimelor va fi în creştere, cu medii de 4-6 grade, valori mai ridicate decât normalul datei. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 5 noiembrie.

MOLDOVA

Încălzirea treptată a vremii va aduce temperaturile chiar uşor peste cele climatologic specifice pentru prima decadă de noiembrie, cu minime de 3-6 grade şi maxime de 12-14 grade, valori medii regionale. În ultimele zile ale intervalului de referinţă va creşte probabilitate de ploaie.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât spre sfârşitul intervalului se pot situa chiar peste mediile climatologice specifice începutului de noiembrie. Astfel, temperaturile maxime vor creşte de la medii de 10...12 grade la 14...16 grade, iar minimele nocturne vor ajunge între 5 şi 9 grade. La sfârşitul intervalului de prognoză probabilitatea de ploaie va fi destul de ridicată.

MUNTENIA

Valorile diurne vor creşte uşor, astfel că, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie de 13-15 grade. Şi noaptea se vor înregistra temperaturi în creştere, ce vor ajunge la o medie regională de 3-6 grade. Ploi vor fi posibile spre sfârşitul intervalului.

OLTENIA

Valorile diurne vor creşte uşor, astfel că, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie de 13-14 grade. Tendinţa de încălzire de la o zi la alta se va concretiza şi prin minime nocturne în creştere, ce vor ajunge la o medie regională de 4-6 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 6 noiembrie.

LA MUNTE

Regimul termic diurn va fi în creştere uşoară şi treptată la 7-9 grade, temperaturile devenind uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativă va fi creşterea temperaturilor minime, de la valori negative anterior la valori de 1-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 5 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toata-tara-pana-la-finele-saptamanii-viitoare-13484470
13484470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.