METEO. Prognoza vremii în toată ţara pentru săptămâna viitoare

Postat la 16 noiembrie 2014 93 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la data de 23 noiembrie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara pentru săptămâna viitoare

BANAT

Temperatura va continua să scadă uşor, până la maxime mediate pe regiune de 11-13 grade, valori ce se menţin totuşi peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Minimele nocturne vor scădea uşor, urmând a se situa într-un ecart mediu de 4-7 grade. În perioada 17-19 noiembrie va creşte probabilitatea pentru ploi pe spaţii mai extinse.

CRIŞANA

Deşi vor marca o scădere treptată, temperaturile se vor menţine în general peste mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie, cu valori diurne de 10-14 grade şi minime nocturne de 4-7 grade, medie regională. Probabilitatea de ploaie va creşte în special în perioada 17-19 noiembrie.

TRANSILVANIA

Estimările indică o tendinţă de scădere a temperaturii aerului până la maxime mediate pe regiune de 8-11 grade, valori ce se menţin totuşi uşor peste cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va scădea la o medie regională de 1-3 grade, cu valori mai mici în zonele depresionare. Va creşte probabilitatea de ploi locale.

MARAMUREŞ

Estimările indică o tendinţă de continuare a scăderii uşoare de temperatură, până la maxime mediate pe regiune de 9-12 grade, valori ce se menţin totuşi peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va scădea uşor, cu temperaturi situate într-un ecart mediu de 2 la 4 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte în special în perioada 17-19 noiembrie.

MOLDOVA

Valorile termice vor scădea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua jumătate a lunii, cu maxime de 6-9 grade şi minime de 1-4 grade, în medie. Vor fi posibile ploi slabe sau burniţe, cu caracter local.

DOBROGEA

Temperatura va fi în scădere, până la maxime mediate pe regiune de 9-11 grade, valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va scădea spre o medie regională de 4-7 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în perioada 17-19 noiembrie.

MUNTENIA

Se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9-11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va fi în scădere, spre un ecart de 2-5 grade. Vor fi posibile doar ploi slabe.

OLTENIA

Se estimează o scădere de temperatură, concretizată prin maxime diurne de 8-11 grade şi minime de 3-5 grade, medie regională, reprezentând un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă. Vor fi posibile doar ploi slabe.

LA MUNTE

Regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, însă tendinţa este, însă, de scădere uşoară, spre medii ale temperaturilor maxime de 4...7 grade. Minimele nocturne vor scădea la o medie uşor sub limita de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în perioada 17-20 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pentru-saptamana-viitoare-13569580
13569580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.