Idei de afaceri: cuţite de colecţie (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 noiembrie 2014 733 afişări

Făurarii moderni nu-şi mai demonstrează măiestria prin săbiile care ies din atelierele lor, ci prin cuţite unicat sau de serie mică, apreciate de colecţionari, vânători sau de cei care au nevoie de ele în munca de zi cu zi, cum ar fi măcelarii sau bucătarii.

Unul dintre puţinii specialişti în domeniu este Aaron Wilburn, un american din San Francisco, fost vopsitor de maşini, din atelierul căruia ies cuţite ce ajung la clienţi din Hong Kong, Israel, Arabia Saudită, Rusia sau Australia, dispuşi să plătească de la 500 la la 8.000 de dolari pe ele, potrivit San Francisco Chronicle.

Cuţitele lui Wilburn se remarcă prin lamele spectaculoase cu nervuri ce amintesc de penele de pasăre sau închipuie mozaicuri complicate. Meşterul are nevoie de opt luni de la momentul primirii unei comenzi de la client spre a crea cuţitul potrivit pentru acesta înainte de a se apuca de lucrul efectiv.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/idei-de-afaceri-cutite-de-colectie-galerie-foto-13569397
13569397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.