Membrii coaliţiei guvernamentale din Grecia s-au pus de acord în privinţa reducerilor bugetare

Postat la 29 august 2012 8 afişări

Liderii celor trei partide din coaliţia guvernamentală din Grecia au căzut de acord asupra reducerilor de peste 13 miliarde de euro ale cheltuielilor bugetare necesare pentru respectarea angajamentelor asumate faţă de creditorii internaţionali, relatează Capital.gr.

"Scenariul de bază a fost finalizat. Au mai rămas una sau două probleme minore, de natură tehnică. Continuăm discuţiile cu reprezentanţii partidelor", a declarat ministrul de Finanţe, Yannis Stournaras, după o întâlnire a liderii partidelor în biroul premierului Antonis Samaras. Stournaras se va întâlni miercuri, 29 august, cu reprezentanţii celor trei partide. Guvernul de la Atena încearcă să identifice reduceri ale cheltuielilor de circa 13,5 miliarde de euro pentru 2013 şi 2014. Aceste reduceri au rolul să aducă deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB în decurs de doi ani. Întâlnirea de miercuri dintre premierul Samaras cu partenerii săi de coaliţie Fotis Kouvelis şi Evangelos Venizelos a avut loc cu numai câteva zile înaintea unei vizite a delegaţiei creditorilor internaţionali, de săptămâna viitoare.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
coalitie,
reduceri bugetare
/actualitate/membrii-coalitiei-guvernamentale-din-grecia-s-au-pus-de-acord-in-privinta-reducerilor-bugetare-9995340
9995340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.