Mega Image pregăteste o nouă lovitură pentru concurenţă. Testele au inceput deja într-una dintre cele mai mari unităţi din Bucureşti

Postat la 09 octombrie 2018 1737 afişări

Lanţul de supermarketuri şi de magazine de proximitate Mega Image, deţinut de grupul belgian Ahold Delhaize, a demarat teste într-una dintre cele mai mari unităţi din Bucureşti - din zona Barbu Văcărescu - cu tehnologii şi tehnologii furnizate de Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu scopul de a reduce timpul de aşteptare la case, de a îmbunătăţi serviciile din magazin şi de a reduce costurile.

Mega Image pregăteste o nouă lovitură pentru concurenţă. Testele au inceput deja într-una dintre cele mai mari unităţi din Bucureşti

Testele din magazinul Mega Image din Barbu Văcărescu - situat lângă unul dintre cele mai mari poluri de clădiri de birouri din Bucureşti - includ nouă soluţii pentru retail din portofoliul Vodafone, printre care se numără senzori care oferă date despre numărul de clienţi care intră şi ies, despre zonele cele mai aglomerate din magazin precum şi o soluţie de afişaj digital care prezintă mesaje personalizate în funcţie de clientul care trece prin faţa ecranului, şi care este detectat cu ajutorul unei camere video, a explicat Natalia Chiriţescu, global enterprise director în cadrul Vodafone. “Este un proces de digitalizare a proceselor retailerului, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi de a reduce costurile”.

 

După instalarea senzorilor care numără oamenii care intră şi ies din magazin, Mega Image a observat că există 5499 de intrări în magazin şi 6000 de ieşiri. Explicaţia este dată de faptul că 500 de oameni au intrat doar în holul magazinului de unde au extras bani de la bancomatul montat în acea zonă sau au achiziţionat cafea de la automatul din aceeaşi arie. „Acei oameni nu au intrat în magazin, am avut nevoie de această soluţie pentru a ne da seama“, a explicat Adrian Nicolaescu - vicepreşedinte pentru marketing în cadrul Mega Image. El a adăugat că automatele vor fi mutate în cadrul magazinului.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.