MedLife are 25 de milioane de euro pentru achiziţii

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 martie 2016 411 afişări

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea, alături de un sindicat de bănci coordonat de Banca Comercială Română, din care mai fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank şi BRD-Groupe Societe Generale, a unui contract de credit în valoare de 56 milioane euro. Potrivit reprezentanţilor companiei, 20 milioane de euro din fondurile contractate astăzi sunt destinate exclusiv proiectelor de achiziţii planificate pentru perioada imediat următoare, în vederea extinderii accelerate a operaţiunilor MedLife la nivel naţional. Compania va suplimenta suma de 20 milioane de euro cu minim alte 5 milioane euro, fonduri proprii, valoarea totală a bugetului de achiziţii ridicându-se la un minim de 25 milioane euro.

MedLife are 25 de milioane de euro pentru achiziţii

“În acest moment ne aflăm în competiţie pentru toate companiile medicale din sectorul privat românesc şi nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja în discuţii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finanţări / alianţe pentru achiziţii de anvergură, aceste direcţii fiind parte a strategiei de business prin care vizăm să ne consolidăm poziţia de lider şi să ne distanţăm semnificativ de locurile doi şi trei de pe piaţă,” a declarat Mihai Marcu, preşedinte CA MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Din 2010 şi până în prezent MedLife a derulat 9 tranzacţii de preluare a unui operator local, şase dintre acestea fiind anunţate în ultimele 12 luni.

“Suntem operatorul cu cea mai mare experienţă în achiziţii din sectorul medical privat românesc, iar faptul că toţi acţionarii companiilor preluate sunt şi acum implicaţi în business, reprezintă o confirmare a faptului că (...) vizăm o relaţie pe termen lung. Invităm medicii şi fondatorii care iau în calcul să vândă un pachet de acţiuni din companiile pe care le deţin în domeniul medical să ni se alăture şi să îşi continuie activitatea în parteneriat cu noi,” a mai spus Mihai Marcu.

Adiţional proiectelor de achiziţie, MedLife va continua să îşi extindă operaţiunile şi prin proiecte de tip green field. Astfel, compania intenţionează să îşi extindă reţeaua de hyperclinici cu două unităţi noi, dar şi reţeaua de spitale cu o nouă unitate de mari dimensiuni, toate fiind planificate pentru oraşe din ţară cu peste 200.000 de locuitori.

De asemenea, MedLife va continua să investească în retehnologizarea unităţilor existente. În acest moment compania are în derulare achiziţionarea a două noi echipamente de RMN, un computer tomograf de 128 slice-uri şi a cel puţin 15 ecografe mono şi pluridisciplinare de ultimă generaţie, valoarea totală a investiţiei depăşind 5 milioane de euro. Datorită investiţiilor constante în echipamente de ultimă generaţie, dar şi a numărului impresionant de aparate aflate în dotare, MedLife a devenit probabil cel mai mare operator inclusiv pe segmentul de imagistică medicală din România.

“2016 a început cu rezultate peste aşteptări, am înregistrat o creştere de peste 20% în primele două luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în condiţiile în care contractele cu CNAS au scăzut cu 15% faţă de aceeasi perioadă a anului trecut. Această evoluţie vine să confirme încă o dată faptul că strategia de business pe care o urmăm este în direcţia bună şi că există în continuare premize mari de creştere”, a mai spus Mihai Marcu.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 16 hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medlife,
achizitii,
companie,
fonduri
/actualitate/medlife-are-25-de-milioane-de-euro-pentru-achizitii-15093913
15093913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.