Măştile textile vor fi interzise în şcoli. Ioana Mihăilă: Elevii şi studenţii, obligaţi să poarte la ore măşti de uz medical

Postat la 24 august 2021 58 afişări

Măştile textile vor fi interzise în şcoli. Ioana Mihăilă: Elevii şi studenţii, obligaţi să poarte la ore măşti de uz medical

Măştile textile vor fi interzise în şcoli şi universităţi, anunţă ministrul  Sănătăţii.Ioana Mihăilă a vorbit şi despre cele două scenarii pentru cazul în care infectările vor depăşi 6 la mia de loucitori.

Ioana Mihăilă a declarat, marţi, că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la şcoală, cu respectarea normelor de protecţie până când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menţine sub 6 la mia de locuitori.

Când incidenţa depăşeşte 6 la mie, există două posibile scenarii, a spus ministrul. Unul este trecerea în învăţământ online integral, iar altul sistem hibrid cu învăţământ online pentru copiii nevaccinaţi şi netrecuţi prin boală şi posibilitatea de a continua învăţământul faţă în faţă pentru copiii vaccinaţi sau trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile.

Obligativitatea purtării măştii se menţine la şcoală în spaţiile închise. În spaţiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepţia ceremoniei de deschidere a noului an şcolar, unde nu se va putea menţine distanţarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfăşura preferabil în spaţii exterioare. În cazul în care condiţiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfăşura în interior până la incidenţa de 2 la mie, fără mască de protecţie”, a spus ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.