Mastercard a decis să se implice în dotarea primului spital de oncologie pediatrică de pe piaţa locală

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 aprilie 2019 850 afişări

Donaţia Mastercard în construirea primului spital de oncologie pediatrică din România este un proiect inclus în catalogul „Cele mai responsabile companii din România”, publicat recent de Business MAGAZIN.

Mastercard a decis să se implice în dotarea primului spital de oncologie pediatrică de pe piaţa locală

Motivaţie

Potrivit reprezentanţilor Mastercard România, iniţiativa companiei de a se implica în proiectul #NoiFacemUnSpital face parte din strategia integrată a Mastercard, sub umbrela globală de comunicare a grupului, intitulată „Începe ceva de nepreţuit”. În plan local, parteneriatul realizat este menit să ofere un sprijin real comunităţii din România.

Descrierea proiectului

Proiectul constă într-un parteneriat pe termen lung cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă, compania devenind partenerul pentru inovaţie al primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România. Angajamentul Mastercard constă în direcţionarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile şi parteneriatele sale, pentru următorii ani, către facilitarea donaţiei de 1 milion de euro în 2019, ce se va îndrepta către asigurarea noilor tehnologii în incinta spitalului.

De asemenea, va fi realizat un colaj alături de artistul Ovidiu Solcan, care are ca temă „O şansă la viaţă. Începe ceva de nepreţuit”, care se va desfăşura pe tot parcursul lui 2019 şi va simboliza eforturile colective care au făcut posibilă ridicarea spitalului. Colajul va fi prezent în cadrul mai multor evenimente Mastercard, iar deţinătorii de carduri Mastercard vor avea şansa să contribuie la crearea lui, prin alegerea următoarei piese care va completa colajul.

Pentru fiecare client implicat în finalizarea colajului, Mastercard va dona adiţional către spital. Cu toate că, până acum, compania obişnuia să ofere posesorilor de carduri diverse premii, din 2019 Mastercard România se îndreaptă către o nouă direcţie: în schimbul investiţiei în premii pentru posesorii de carduri, eforturile locale se vor muta către susţinerea unor cauze care acordă şansa la viaţă şi la un viitor mai bun. În cadrul iniţiativei, Mastercard încurajează deţinătorii de carduri Mastercard să se alăture cauzei #NoiFacemUnSpital prin folosirea cardurilor personale pentru a face o donaţie pe www.bursadefericire.ro. Pentru toate donaţiile din 2019, Mastercard va contribui cu 2 euro pentru fiecare donaţie tranzacţionată, suplimentar faţă de suma de 1 milion de euro.

Rezultate

Proiectul #NoiFacemUnSpital a fost demarat în 2015 de către Asociaţia Dăruieşte Viaţă, iar construcţia propriu-zisă a debutat în 2017, bazându-se pe fonduri private (donaţii de la persoane fizice şi companii). Spitalul va fi structurat pe şase etaje, cu o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, şi va dispune de un bloc operator nou cu opt săli de operaţie, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă. Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus ca spitalul să fie dat in folosinţă în 2020. Acesta va funcţiona ca spital public în cadrul Spitalului Marie Curie, urmând însă proceduri medicale şi de management specifice unităţilor similare din Occident.


Număr de plăţi contactless realizate în 2017

>100 milioane

Numărul de carduri emise (2016)

9,17 milioane

Număr de angajaţi

23

Valoarea investiţiei

1 mil. euro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.