Marea Britanie continuă să exporte arme în Rusia, potrivit unui raport parlamentar

Postat la 23 iulie 2014 26 afişări

Marea Britanie continuă să exporte armament şi echipament militar în Rusia, potrivit unui raport parlamentar britanic publicat miercuri, la două zile după ce premierul David Cameron a criticat vânzarea de către Franţa a unor nave militare Moscovei.

Marea Britanie continuă să exporte arme în Rusia, potrivit unui raport parlamentar

 Premierul britanic a făcut apel la Uniunea Europeană să interzică vânzările de arme către Rusia - acuzată că echipează şi instruieşte separatiştii proruşi din Ucraina - şi a afirmat luni că Marea Britanie a încetat deja astfel de exporturi, aşa cum a promis în martie.

Dar raportul parlamentar publicat miercuri arată că 251 de licenţe acordate de Guvernul britanic, care permit vânzarea de bunuri controlate în valoare totoală de 132 de milioane de lire sterline (167 de milioane de euro), sunt încă în vigoare.

Aceste licenţe de export autorizează vânzarea unor arme de precizie, muniţii pentru arme uşoare, veste antiglonţ, "echipament criptografic", de comunicaţii militare şi de vedere nocturnă, precizează raportul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-continua-sa-exporte-arme-in-rusia-potrivit-unui-raport-parlamentar-12960973
12960973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.