Marea Britanie a înregistrat inflaţie negativă în septembrie, pentru a doua oară după 1960

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 13 octombrie 2015 50 afişări

Rata inflaţiei din Marea Britanie a devenit negativă pentru a doua oară după 1960, în septembrie, reflectând o tendinţă a preţurilor despre care Banca Angliei a avertizat că va persista şi în 2016, relatează Bloomberg.

Marea Britanie a înregistrat inflaţie negativă în septembrie, pentru a doua oară după 1960

Preţurile de consum au scăzut în septembrie cu un ritm anual de 0,1%, după ce au stagnat în august, a anunţat marţi Biroul Naţional de Statistică. Analiştii anticipau o continuare a stagnării.

Declinul precedent al preţurilor de consum a avut loc în luna aprilie, marcând prima inflaţie negativă din 1960.

Datele vor întări aşteptările că Banca Angliei nu va începe prea curând majorarea dobânzii de politică monetară, aflată la un minim record de 0,5%.

Economia înregistrează creştere, piaţa muncii se întăreşte, dar inflaţia se menţine cu mult sub ţinta băncii centrale de 2%, autorităţile fiind îngrijorate de posibilul impact al încetinirii creşterii economiei mondiale.

Banca Angliei a avertizat săptămâna trecută că aşteptările de inflaţie ale instituţiei au scăzut comparativ cu luna august, iar creşterea preţurilor va fi probabil de sub 1% până în primăvara lui 2016.

Lira sterlină s-a depreciat în urma informaţiilor la minimul ultimei săptămâni în raport cu dolarul, fiind tranzacţionată la 1,5258 dolari pe unitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAREA BRITANIE,
INFLAŢIE,
/actualitate/marea-britanie-a-inregistrat-inflatie-negativa-in-septembrie-pentru-a-doua-oara-dupa-1960-14834085
14834085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.