Maraton la vaccinare: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 februarie 2021 131 afişări

Maraton la vaccinare: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că, până la ora 14.00, aproape 110.000 de persoane s-au programat pe platformă pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer BioNTech.

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, a anunţat CNCAV.

Conform reprezentanţilor Comitetului, 109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech.

CNCAV a anunţat că de sâmbătă persoanele vulnerabile se pot programa pentru imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în cele 130 de cabinete noi deschise în acest sens. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, anunţau reprezentanţii CNCAV.

Este vorba de persoane care fac parte din Etapa a II-a a strategiei de vaccinare, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maraton,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.