MApN a făcut anunţul! Începe recrutarea! Tinerii din Romania, luaţi în armată

Postat la 17 iunie 2021 3407 afişări

MApN a făcut anunţul! Începe recrutarea! Tinerii din Romania, luaţi în armată

Cei care vor să aleagă o carieră militară mai pot susţine probele psihologice si fizice de selecţie pentru funcţiile de soldat gradat profesionist vacantate de Armata Română până pe 25 iunie, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

În întreaga ţară sunt disponibile 1.516 locuri, iar dintre acestea, 32 sunt pentru pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS) în 28 de judeţe şi în Bucureşti.

Candidaţii care or trece probele de selecţie vor fi examinaţi medical până pe 30 iunie. Cei care vor să ocupe un loc în cadrul FOS trebuie să treacă printr-o examinare medicale specifică, fiind făcută la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială „General doctor aviator Victor Anastasiu” din Bucureşti sau Centrul de Medicină Navală din Constanţa, în funcţie de specialitate.

Persoanele care vor trece aceste teste au termen până pe 23 iulie să îşi finalizeze dosarele de candidat.

Cei fără pregătire militară încep instruirea mai devreme

Cei care vor fi acceptaţi nu susţin concurs de admitere, dar vor fi repartizaţi pe posturi în funcţie de punctajul pe care l-au obţinut, calculat după anumite criterii profesionale şi administrative, pe baza opţiunilor exprimate la recrutare.

În perioada 9-10 august (seria I) şi 18 august (seria II) are loc repartizarea celor selectaţi pe unităţi militare, arme/servicii şi specialităţi militare. Ulterior, cei care nu au pregătire militară vor începe cursurile de formare pe 23 august iar cei care au vor intra în programul de instrucţie pe 27 septembrie.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
militar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.