Manifestaţie la Nantes: Sute de oameni au denunţat un atac cu cocktailuri Molotov asupra imigranţilor

Autor: Raluca Manga Postat la 11 noiembrie 2015 43 afişări

Sute de persoane au manifestat marţi seara la Nantes pentru a denunţa atacul lansat împotriva unei case ocupate ilegal de aproximativ cincizeci de imigranţi, care au fost ţinta unor cocktailuri Molotov în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP în pagina electronică.

Adunaţi în Piaţa Regală a oraşului, manifestanţii, care erau în număr de 350 potrivit datelor prezentate de poliţie, au plecat în convoi până la prefectură, strigând "Solidaritate, solidaritate" şi având un banner pe care erau reluate cuvintele rostite de militanta americană anti-rasism Angela Davis, pe data de 10 mai la Nantes: "Soarta rezervată astăzi migranţilor în lume este o crimă împotriva umanităţii".

"Această adunare are drept scop să ceară populaţiei să se răzvrătească împotriva actului josnic şi criminal comis duminică (..) şi să ceară locuinţe decente pentru toţi imigranţii", a declarat Jean-Luc Landas, membru al colectivului de sprijin pentru cei expulzaţi de pe strada Stocks, la iniţiativa protestului.

Sâmbătă spre miezul nopţii, în timp ce imigranţii se pregăteau de culcare, două dispozitive incendiare au fost lansate de către unul sau mai muţi necunoscuţi printr-o fereastră a unei case din cartierul Chantenay, ocupată ilegal de aproape un an, provocând un început de incendiu care a fost stins de imigranţi.

"Această agresiune se înscrie într-o serie de acte dirijate de mai multe săptămâni împotriva imigranţilor şi asociaţiilor care îi susţin", a deplâns Landas.

"Cu toate că acest act nu a fost revendicat, el poartă marca grupurilor identitare de extremă dreaptă care îi urmăresc pe imigranţi şi a unei uri faţă de străini (...)", a denunţat în egală măsură uniunea comună a sindicatelor CGT-CFDT-Unsa-FSU-Solidaires, care a făcut apel la demonstraţia la care au participat în special aleşi ai oraşului Nantes şi reprezentanţi ai mai multor partide politice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
IMIGRANŢI,
ATAC
/actualitate/manifestatie-la-nantes-sute-de-oameni-au-denuntat-un-atac-cu-cocktailuri-molotov-asupra-imigrantilor-14882197
14882197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.