Mandat de patru ani pentru şefii SRI, SIE, SPP şi STS

Autor: Ana Petrescu Postat la 14 aprilie 2018 69 afişări

Opoziţia susţine că proiectele lui Liviu Pleşoianu, care prevăd ca mandatul şefilor SRI, SIE, SPP şi STS să fie limitat la patru ani, denotă că acesta vrea să submineze instituţiile de siguranţă naţională. În schimb, PSD e de acord cu iniţiativele, în timp ce ALDE spune că sunt de luat în calcul.

"Pleşoianu reprezintă, fie că realizează sau nu, interesele Rusiei la Bucureşti. Acţionează ca un agent de influenţă, al cărui scop este subminarea instituţiilor din zona de securitate. Cred că în sensul acesta trebuie văzute aceste modificări. Pe mine mă îngrijorează atacurile unor lideri PSD, printre care se numără şi Pleşoianu, la adresa partenerilor noştri euro-atlantici, în special la adresa SUA. Modificările în aceste zone legislative trebuie să urmeze valorile euro-atlantice. Modificările trebuie făcute cu scopul de a eficientiza munca lor si de a întări controlul civil. Din păcate, vedem că aceşti oameni urmăresc întărirea controlului politic. Pentru noi modelul este Washington. Pentru PSD modelul este Rusia lui Putin", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia parlamentară de control al SRI.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIVIU PLEŞOIANU,
SERVICII,
PARLAMENT

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.