Mai multe persoane au protestat, la Paris, faţă de îngrădirea dreptului la vot: "Dreptate şi onoare călcate în picioare!"

Autor: Catalina Mihai Postat la 04 noiembrie 2014 30 afişări

Aproximativ 100 de români s-au strâns, luni seară, în apropiere de Ambasada României la Paris, pentru a protesta faţă de îngrădirea dreptului la vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Luni seara, între 18:00 şi 20:00 (ora locală), circa 100 de români s-au adunat, în ploaie, în apropiere de Ambasada României la Paris, în urma unei iniţiative lansate pe Facebook.

Aceştia au purtat steaguri şi au scandat "Dreptate şi onoare călcate în picioare!", "Nu uitaţi de ea, Constituţia!", "Dreptul la vot!".

Organizatorii protestului au obţinut autorizaţie de la autorităţile franceze pentru două ore, dar nu au avut voie să protesteze în faţa Ambasadei, ci în apropiere.

"Votul meu este un drept constituţional. Nimeni nu are dreptul să-mi îngrădească dreptul la vot. Prin acest eveniment vă invităm să luaţi atitudine indiferent de afinităţile dumneavoastra politice şi să fim uniţi pentru a ne proteja dreptul nostru constituţional", se arată în îndemnul lansat pe Facebook.

Duminică seară, cu câteva minute înaintea închiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l'Exposition, unde se află sediul Ambasadei României la Paris şi cel al Institutului Cultural Român, se aflau câteva sute de persoane care au stat la coadă ore în şir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu forţa în ambasadă, în speranţa că, dacă se vor afla în incinta acesteia, îşi vor putea exercita dreptul de vot.

Ambasadorul Bogdan Mazuru a ieşit abia după circa o oră să discute cu oamenii nemulţumiţi. După aproape două ore de negocieri, alegătorii au acceptat să părăsească clădirea după ce au semnat o petiţie prin care acuzau faptul că le-au fost încălcate drepturile.

La faţa locului, au ajuns şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Franceze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARIS,
PROTEST,
ALEGERI
/actualitate/mai-multe-persoane-au-protestat-la-paris-fata-de-ingradirea-dreptului-la-vot-dreptate-si-onoare-calcate-in-picioare-13488848
13488848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.